Aanbod schrijfcursussen


Jezelf ontwikkelen gaat het beste in een persoonlijke, veilige en plezierige omgeving. Daarom geef ik de cursus op laagdrempelige locaties en op loopafstand. Dat is bij mij thuis of in de creatieve broedplaats en buurtplek De Stookkamer.

Daarnaast bied ik één op één schrijfles en coaching aan. Deze zal zowel wandelend als op een locatie binnen plaatsvinden. Voor meer informatie kijk op deze pagina.

Kleine groepjes
Voor de cursus bij mij thuis werk ik met drie leerlingen per cursus. Voor de cursus in De Stookkamer met maximaal vijf leerlingen. Ik werk enkel met kleine groepjes waar je jezelf kan zijn. Daarom heb ik gekozen voor laagdrempelige settings. Tevens kan op beide locaties de gepaste afstand bewaard worden.

Vijf lessen van twee uur
Tijdens de vijf aaneensluitende lessen van twee uur leer je wat jouw schrijfstijl is en hoe je daar comfortabel mee aan de slag kan (blijven) gaan. Je gaat ook heel veel Darlings Killen (schrijven is namelijk schrappen). Tevens leer je wat jouw valkuilen zijn, want waarom eindigen er zoveel teksten onafgemaakt op je bureaublad? Wil je niet teveel tegelijk vertellen?

Wat ga je doen?
Jouw tekst zo pakkend mogelijk op papier te krijgen. Je leert om de ruis in jouw verhaal te herkennen. Want wat werkt wel of juist niet en waarom? Dat krijg je in opbouwende feedback van mij en de andere cursisten terug.

Leren van elkaar
Het is belangrijk dat er persoonlijke aandacht voor jouw leerproces is. Samenwerken speelt daarbij een grote rol, want met elkaar ben je creatiever en krijg je meer energie. Je leert dus niet alleen van mij maar ook van de anderen. Geen eigen eilandjes maar samen ontwikkelen, elkaar helpen, voorlezen en luisteren, feedback geven én ontvangen. Samen gaan we ontdekken en gaandeweg leren.

Huiswerk 
Wat je leert, daar ga je mee aan de slag. Dit werk je later thuis uit. Je hebt iedere week namelijk een deadline. Reken hiervoor op twee uurtjes extra per week. Dit huiswerk bespreken we de eerstvolgende les in de groep. Deze wekelijkse deadline is er ook om jezelf aan te leren om na de cursus niet te stoppen met schrijven maar door te pakken.

Wat heb ik na de cursus?
Afhankelijk van je aanwezigheid en doorzettingsvermogen wandel je de deur uit met 

– Een kort verhaal of het begin van een lang verhaal.
– Een rugzakje met vaardigheden. 
– En een certificaat.

Wat kost het?
Bij mij thuis met drie cursisten €300 voor 5 lessen van 2 uur. 

In de Stookkamer met vijf cursisten €250 voor 5 lessen van 2 uur.

Start cursus
Maandag 8 maart 1845 VOL
Locatie: Bij Joosje

Dinsdag 16 maart start 1845 
Locatie: STOOKKAMER

Woensdag 17 maart 1845
Locatie: Bij Joosje