Wat doe ik?

Vanaf de eerste dag dat ik als tekstschrijver begon ben ik gaan houden van de snelheid in het schakelen tussen verschillende partijen, van het schrijven van korte duidelijke teksten. Het was een verrijking om de kunst van het meteen to-the-point te komen onder de knie te krijgen.

De afgelopen jaren heb ik gewerkt als copywriter voor marketingorganisaties als Copy-Robin, Make Marketing Magic en Tricycle-Europe. Als zzper maak ik ingewikkelde verhalen voor overheden en bedrijven toegankelijk. Het inkorten en herschrijven van verhalen is voor mij als schatgraven, omdat in ieder lang en ingewikkeld verhaal een bijzondere kern verborgen ligt om naar buiten gebracht te worden. 

Ik hou van weinig woorden en duidelijke taal, van snel, pakkend en herkenbaar schrijven. Het geeft een kick om de lezer te raken op een manier die ik kies: een glimlach ontlokken, aan het denken te zetten of enthousiasmeren.

Ik ben creatief met taal, maar ik begrijp ook dat er andere aspecten meetellen om meer klanten naar bijvoorbeeld een webwinkel te krijgen. Ik geloof in een duidelijke samenwerking, dat vragen stellen nooit dom is, omdat de opdrachtgever en ik aan dezelfde kant staan. Met als doel: bij meer lezers een glimlach ontlokken, inspireren en of aan het lachen te maken.

Lees hier mijn persoonlijke blog waar ik schrijf over dagelijkse beslommeringen, persoonlijke inzichten en zelfreflectie. Een greep uit het leven van Joosje- de moeder, -de echtgenote, -de vriendin. Maar vooral, gewoon Joosje.